ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ

Πρόβλημα προέκυψε με δάνεια του Συνεργατισμού που ήταν συνδεδεμένα με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το επιτόκιο euribor, τα δύο δηλαδή επιτόκια της Ευρωζώνης.

Πάντως σε παρέμβαση του στην εκπομπή του MEGAONE «Ενημέρωση Τώρα» ο διευθυντής στρατηγικής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Γιάννος Σταυρινίδης ανέφερε ότι δεν ήταν συνηθισμένη πρακτική του Συνεργατισμού να χορηγεί αυτού του είδους τα δάνεια και άρα είναι περιορισμένο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Ο κ. Σταυρινίδης μίλησε επίσης για κακές πρακτικές του παρελθόντος και είπε ότι αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να αναγνωρίσει ο Συνεργατισμός αυτά τα δάνεια και να δώσει θεραπεία.

Ανέφερε επίσης ότι ο Συνεργατισμός αυτή την ώρα βρίσκεται σε διαδικασία εσωτερικής διερεύνησης των συμβάσεων αυτών και ότι αυτή η διαδικασία ίσως να διαρκέσει κάποιες βδομάδες.

Ο κ. Σταυρινίδης διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με ορισμένα δάνεια του Συνεργατισμού είναι διαχειρίσιμο αφού όπως είπε αφορά το 3% του χαρτοφυλακίου.